May 23, 2016

Tak cakap bukan maksud tak sayang

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Lamanyaaaaa xjengah sini
Rasa nak coret untuk kenangan masa tua
Borak2 dengan en other half pasal kenduri

"Ala,abg bukan kisah pun mama pi ke tak"
Pasaipa cakap macam tu pulak
"Ya la, bukan kisah pun mama ada ke tak"
Kalau boleh; pi kerja pun nak bawak

Oh! Masa ni rasa nak terbang
Rasa nak sengihhhh saja
Haha
Tapi tahan

Thanks abang; i know u love me
Tapi besala pompuan; nak dengar

Kah kah kah
Sekian

Entry syok sendiri

♥dengan penuh kasih sayang♥

Feb 1, 2016

Pelik la GD Express (GDex) ni

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 Address perlis,dah sampai kangar patah balik alor setar
tak paham makkkk
sebenarnya tak sabar tunggu barang baucar zalora ritu..hahaha

updated:
tracked on 2feb unable to deliver pulak.. meluat rasa

♥dengan penuh kasih sayang♥

♥♥ Bucket Bag -- Trend Beg Kegemaran Ramai; terutama Remaja

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,



Fuhh ! Masuk saja Januari 2016, umur pun akan naik sekali walaupun bulannya belum sampai lagi.. Adakah boleh masuk kategori Remaja lagi, jom tengok definisi Remaja.
Menurut kamus sains; takrifan dari laman web DBP,  remaja bagi perempuan adalah dalam lingkungan 12 tahun hingga 21 tahun…
Omaiiii… mamaemah bukan lagi kategori remaja nampaknya..
Kategori dewasa dengan anak 4 bederet.. hihik.. Alhamdulillah…

Budak2 Remaja sekarang tak takut untuk bereksperimen dengan fesyen; macam long cardigan(ni pun mamaemah suka pakai,senang),  jelly sandal (pun mamaemah ada) dan yang terbaru koleksi bucket bag (yang ni saja belum ada sebab selalu pakai tote bag—Boleh buh macam2)
Walaupun bukan kategori Remaja lagi dah.. Tak salah kot no nak belagak gaya Remaja dengan koleksi bucket bag macam kat bawah ni… Pasni boleh risik2 bucket bag ni.. Banyak jugak design yang ada..

Design  1
 kalau yang ni bawak anak2 jalan pi AEON Big ka AMAN SENTRAL ka boleh feeling2 remaja, bubuh barang anak2 pun okay.. Paling simple mamaemah tengok

Design  2
Design yang kedua ni macam lebih secure, sebab dia bertutup.. Kalau jalan sorang2 (metime) pun okay. Boleh galas belakang. Kalau celah ramai orang boleh galas belah depan.
Design  3
Waaahhh!! Yang ni lagi cool.. Boleh sangkut di bahu macam Design 1. Boleh feeling remaja jugak.. hakakkkk sookaaaa <3 p="">
Design  4
Ha! Design terakhir macam tak remaja sangat.. macam formal jugak.. boleh bawak pi kerja jugak ni…

Kalau mamaemah dapat beli semua ni, boleh tukar setiap minggu… Beg tangan hat duk ada la ni pun dah lama beli..
 



♥dengan penuh kasih sayang♥

Jan 26, 2016

Selamat Datang 2016

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Dah 26 hari menginjak ke tahun baru.
Permulaan tahun baru dimulakan dengan kisah duka.
Biar lah pendam sendiri supaya lama2 redha..

Harini iamnofour genap 8bulan
Milestone agak lambat dari other siblings.
Tapi takpa, setiap anak unique on their own way.
Mama loves semua anak2 mama.
Tiaphari duk saja2 pun panggil sorang says " I LOVE YOU"

Hihik..
Bukan dekat anak2 saja..
Dekat pak depa tiappagi kena cakap sebelum pi kerja..
Kalau merajuk tu lain cerita.haha

Semoga tahun baru masihi kita semua full of colors.

Apa yang berlaku pun, even atas kesilapan kita nak meratap sedih bagai biarlah sekejap saja.
Lepas tu move onnnnnn...

CikP lewat lebih seminggu..cuak jugak..hahaha
Tapi semalam Allah dah beri cuti (ABC)

♥dengan penuh kasih sayang♥

Dec 20, 2015

Merancang kewangan

🏆 🏆TIPS DARI
: ) DR AZIZAN OSMAN   

👑 Merancang kewangan kita sebelum terlewat.
.
💥Waktu Pagi:
❎Jgn Withdraw Duit Dari Atm
❎ Jgn Byr Loan
❎Jgn Byr Hutang
.
🎈Pagi adalah Utk Kita:
🎉 Sedeqah
🎉Jemput Rezeki Melalui Dhuha
🎉 Berzikir Dan Selawat
.
💰Semua untung bersih@gaji bersih mesti diagihkan ke dlm 6 TABUNG
.
👉 Tabung NEC 55%
Singkatan kpd neccesity @ keperluan.
Semua perbelanjaan rumah, byr sewa, kete, bil.,amik dr tabung NEC ni
.
👉Tabung FFA 10%
Financial Freedom Account. 
Saving tetap kita. Jgn guna langsung utk tempoh yg pjg.,cth 10 thn. 
Option simpanan utk FFA - 
1. Unit trust 
2. ASB
3. Fixed deposit
4. Tabung Haji
5. Beli gold
6. Simpan dlm tabung kt rumah.
Yg penting kita dh start create passive income utk masa depan kita.
.
👉 Tabung LTSS 10%
Long term saving for spending.
Simpanan jangka masa pjg utk dibelanjakan.
Cth. Kumpul utk beli hp, deposit kete.,dll
.
👉Tabung FUN (PLAY) 10%
Duit dr tabung ni br boleh guna utk joli, blanja mkn, reward diri
.
👉Tabung EDU 10%
Tabung pendidikan.
Utk siapa?
Utk anak?
Diri sendiri mcm pi motivasi ke coaching ke
Yee...utk diri sendiri. Sbb yg nk kaya dan berjaya tu kita.
Duit tu guna tuk gi seminar, beli buku dll
Lps ni x de alasan x de duit nk blanja utk tambah ilmu. Korban skit tuk dpt yg lebih besar
Ank akn ada bhgn dia bila kita dah berjaya nnti
Kita slalu pikir ank je...tp x pernah pikir nk majukan diri sendiri dulu
.
👉Tabung 5% CHARITY
Yang ni yg paling penting. Gunakan utk sedekah dan derma
Wajib ada
Tabung kebajikan
Tabung tu kita guna tuk bantu org lain
INGAT💥💥
Kita jgn jd perompak kpd bisnes kita sendiri!
.
...besarkan kapasiti tabung anda..supaya kita boleh masukkan lebih byk rezeki...

Untuk mengelakkan Kebocoran Wang ..
Kita perlu menjadi MONEY MAGNET...
Dengan Kata Lain Duit Yang Berkat...
.
Banykkan sedekah dan mengeluarkan zakat pendapatan
.
kebocoran berlaku sbb duit tu bkn hak kita sebenarnya. Byk faktor yg jd penyebbnya
Ada duit je adalah masalah dtg, kete rosak, ank sakit dll...
Bermakna duit kurang berkat..,selalu berlaku pd ramai org...
Lps ni check blik diri kita.

❤Hubungan dgn manusia, ibubapa, suami, ank2
Ada dendam sesiapa
Ada x maafkan org..
Ada sakitkan hati org
Pikir semula.
.
Mohon maaf dan memaafkan org adalah perkara yg terbaik.

💙❤💗✌🏻️😊

Nov 17, 2015

Testing

Masih rasa tak okay 😂
hahaha penuh skrin kalau tgk di hp :P
muka tak siap

Nov 16, 2015

Telefon hampir penuh

Terus transfer ke i flash drive
Ni lah masalah bila beli telefon yang hanya ada internal storage
Tapi 32GB kotttt