Dec 30, 2016

Menginjak ke tahun baru : 2017

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Lagi sehari nak melangkah ke tahun baru 2017 M
Hari ni genap 35minggu mengandung kali ke-5
Penat toksah cakap
Dah dekat sebulan hasben hantar-ambik pi-balik kerja
Kekeke sebab dia malas layan; tiap- tiap petang sebelum balik akan sms cakap xlarat,baby mengeras
Kali ni awai pulak dia mengeras
Sejak 7bulan dah mengeras dan buat mama rasa tak larat
Thanks dekat abah sebab sabar melayan semua karenah mama

Debaran untuk melahirkan tetap ada macam biasa
Mengharapkan kali ni sakit macam masa nak bersalin abang Thaqif
Moga pada 35minggu ni baby T dah pusing kepala ke bawah semula

**2017**
Banyak pulak perancangan untuk tahun 2017 nanti
Moga semua berjalan dengan lancar
Dengan nak stabilkan ekonomi keluarga--
macam-macam nak kena buat.
Bukan 2 kerja pada satu masa dah ni.. :))
Dengan mama jadi pelajar sepenuh masa, pekerja sepenuh masa, dan sudah tentu mama sepenuh masa
Tinggal tak jadi suri rumah je lagi.. haha

Berehat sebentar dengan banyak benda nak kena selesai sebelum bersalin yang tak tentu masa
Nak amik cuti awal tak boleh

♥dengan penuh kasih sayang♥

Dec 5, 2016

Alamakkkkk...its 32weeks

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Mati2 la duk ingat baru 30w..
Next checkup lambat lagi..
Tadi cek buku, tgk2 11/12 ni checkup.
Tengok balik masa amik rhogum dah 29w.
Maknanya minggu ni dah 32w..
Ohmaiiiii
Kerja mama banyak xsiap lagi
Silibus nak kena perabih sampai part mama sebelum handover
Takut jadi macam abang Thaqif. Bersalin masa 36w 3d kalau xsilap

Patut sekarang sakit dah lain maciammmm
Sabar ye "Hana Batrisyia"
Tunggu full term baru kamu keluar
Mama tengah usaha minum susu kambing
Nak cari buah delima, jambu batu..
Moga2 awak xkena duduk bawah lampu

♥dengan penuh kasih sayang♥

Dec 3, 2016

30th week

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Dah beberapa malam duk rasa macam contraction
Rasa macam braxton hicks
Frankly speaking, baju belum cuci
Baju baru --baru beli sepasang😂
Sorry #preciousno5,bukan tak excited tunggu kamu
Maafkan mama dengan abah
Dah sepakat nak kemas beg
Nak kemas katil mama berpantang nanti
Dengan #iamno4 yang masih bf--turut menambah frequency contraction😂😂
Mama tetap nervous
Mama doa sangat agar kali ni mama xperlu induce
Mama harap awak xkena duduk bawah lampu
Mama start minum susu kambing sedap sejak awal pregnant
Mama usaha cari buah delima
Mama tak sabar tunggu awak
Tapi harap awak bersabar la tunggu cukup tempoh
Mama tetap kena habiskan silibus part mama
Supaya mama tak susahkan orang lain

♥dengan penuh kasih sayang♥

Bismillahirrahmanirrahim-Menyambung yang tertangguh #2

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Fuhh...nervous
Moga berjaya kali ni






♥dengan penuh kasih sayang♥

Nov 7, 2016

Bismillahirrahmanirrahim--Menyambung yang tertangguh

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,
















boleh apply kat sini


♥dengan penuh kasih sayang♥

Oct 12, 2016

He or She

Hi readers or passer by
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Dah lama suka tengok aksesori anak-anak girl
Maklumla anak sulung tak suka berhias
Dapat cucu menakan baru ni gegirl.. sukalaaaa tengok fb dan ig mak dia
Lepas tu anak menakan yang lain pulak cakap
"Elok la tu maksu, pembuka dan penutup--perempuan"
"La, nak kena tutup dah ka"
"Takmau tutup lagi ka?"

Haha.. maksu pun tak tau.
Konon2 sembang ngan paksu takcukup tujuh lagi
Macam "anak nabi kita ada tujuh orang tiga lelaki empat perempuan"
Hahaha
Sekarang pun macam singa pagi-pagi
Mr Abah kata " sudahlaaaa"
Tapi siapa kita nak menidakkan urusan Allah kan

Mama harap, anak-anak mama dan abah menjadi anak yang soleh dan solehah
Doakan mama dan abah nanti
Lagi best kalau semua boleh hafaz Al Quran
Boleh bagi bekal dekat mama dan abah

Masih teruja walau kali kelima
Mogamoga dapat ikut jejak noe--
pi serah diri bila sakit 2minit sekali.. kehekeh



♥dengan penuh kasih sayang♥

Oct 11, 2016

Menyambung Yang Tertangguh --

Semangat datang sejak Mac yang lalu..
Siap email potential supervisor..
Lepas tu senyap terus
Sekarang datang pulak perasaan nak sambung lagi
by research or by coursework
Kalau bertangguh lagi..
Jubah double line tak dapat sarung lagi
Asyik UPT je double line -- kohf kohf :P

Kalau bertangguh lagi---
bila nak boleh pakai topi penyek
takpa la kalau-kalau nanti jadi surirumah terpelajar.. Hahaha

Berangan tu percuma je.. Tak salah